Nahajate se na arhivskem spletnem mestu Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

Petra Vidali

Selektorica 51. Festivala Borštnikovo srečanje

Kritičarka, publicistka in urednica. Med študijem primerjalne književnosti in sociologije kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani je bila gledališka kritičarka in urednica kulture pri študentskem/akademskem časopisu Katedra. Po diplomi je sodelovala z različnimi strokovnimi revijami in bila članica uredniškega odbora revije Literatura. Ob zaposlitvi na dnevniku Večer (od leta 1999) je (p)ostalo njeno primarno delovno področje gledališče, od leta 2009 je urednica kulturne redakcije.

Bila je članica žirij za literarne nagrade (večernica, Rožančeva nagrada, Veronikina nagrada, Prešernov sklad) in gledališke nagrade (Festival Borštnikovo srečanje, Festival komornega gledališča, Bienale lutkovnih ustvarjalcev) in članica Upravnega odbora Prešernovega sklada. Za svoje delo je prejela Stritarjevo nagrado za kritiško pero (1999) in Glazerjevo listino za gledališko in literarno kritiško delo (2004).

V desetletju 2004–2014 je pri založbi Litera zasnovala in urejala zbirko sodobne prevodne proze Babilon, med letoma 2010 in 2014 pa tudi zbirko Nova znamenja. Je avtorica spremnih besed k prevodnim, predvsem pa izvirnim sodobnim proznim delom.

Klasična spletna stran