Nahajate se na arhivskem spletnem mestu Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

Portreti prvakov – prejemnice in prejemniki Borštnikovega prstana

Petek, 2. oktober 2015

Vabilo na odprtje razstave, ki bo v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 10. uri v avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) Vas vljudno vabita na odprtje razstave PORTRETI PRVAKOV – prejemnice in prejemniki Borštnikovega prstana (1970–2015), ki bo v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 10. uri v avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije (Maistrova ulica 10, Ljubljana). Razstavo bo odprla ministrica za kulturo, mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Razstava je del velike razstave ob 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje Gremo na Borštnika!, ki bo na ogled v Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru. Z razstavo, ki jo SLOGI v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije postavlja na ogled v avli ministrstva, se želimo prejemnikom najpomembnejšega slovenskega priznanja za igralske dosežke, in 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje pokloniti tudi v Ljubljani.

Iskreno vabljeni!

Klasična spletna stran