Nahajate se na arhivskem spletnem mestu Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

Fokus Španija

V fokusu letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje je gledališče in dramatika Španije.
Festivalsko knjižno zbirko Sodobna evropska drama je obogatila knjiga Sodobna drama v Španiji (ur. Alja Predan), v kateri je zbranih pet dramskih del. Izbor so tokrat opravile Marjeta Drobnič, Maja Šabec,
Simona Škrabec in Alja Predan.

Predstavitev knjige in uvodno predavanje Eduarda Perez-Rasilla, rednega profesorja književnosti in gledališča na Univerzi Carlos III. v Madridu in direktorja Madferie, Madridskega gledališkega festivala, o sodobni dramatiki v Španiji bo v ponedeljek, 20. oktobra, na Prvem odru Prve gimnazije Maribor, sledila pa bo prva bralna uprizoritev drame Želja in pogovor z avtorjem (Josep Maria Benet i Jornet) in prevajalko.
V torek, 21. oktobra, se bo Fokus nadaljeval z bralnima uprizoritvama Manuela Molinsa Abu Magrib in Patxa Tellerie Trebušna slinavka ter pogovorom z dramatikoma in prevajalkama. V sredo, 22. oktobra, bosta sledili bralni uprizoritvi besedil Juana Mayorge Fant iz zadnje klopi in Lluïse Cunillé Ta pesem brez konca ter pogovor z avtorjema in prevajalkama. Pogovore z dramatiki in prevajalkami bo vodila dramaturginja, scenaristka in režiserka Nina Šorak. Vse bralne uprizoritve bodo v izvedbi študentov AGRFT UL pod mentorstvom režiserke Yulie Roschina.

V sklopu Fokusa na Festivalu gostujeta tudi predstavi Zlata doba (20. oktober ob 21.15 v Veliki dvorani SNG Maribor) in Brickman Brando Bubble Boom (22. oktober ob 19.00 v Lutkovnem gledališču Maribor).

 

Fokus Španija je bil omogočen v sodelovanju s programom mobilnosti AC/E PICE (ACCIÓN CULTURAL ESPAÑOLA, AC/E) in v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji.

 

Klasična spletna stran