Nahajate se na arhivskem spletnem mestu Festivala Borštnikovo srečanje - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

Instant drama/predstava

Delavnica dramskega pisanja na Prvi gimnaziji Maribor v sodelovanju z AGRFT UL

V sodelovanju s Prvo gimnazijo Maribor in AGRFT Univerze v Ljubljani bo organizirana posebna delavnica dramskega pisanja. Ideja dogodka je, da dijaki Prve gimnazije pod mentorstvom izr. prof. mag. Žanine Mirčevske v enem dnevu napišejo kratka dramska besedila, ki jih študenti AGRFT nato uprizorijo in odigrajo pred publiko. Tokrat bodo dijaki najprej poiskali zgodbo ali navdih na terenu oz. v realnem življenju, po motivih teh zgodb iz realnosti pa bodo nato napisali kratka dramska besedila. Morda bodo nastale dokumentarne drame ali pa klasične dramske strukture, spisane po resničnih dogodkih. Dogodek smo poimenovali "Instant drama/predstava", kajti vse se bo zgodilo v enem dnevu, med 10.00 in 18.00.
Eksperimentalna dramska delavnica predstavlja kratek seminar dramskega pisanja in ima namen spodbujati kreativnost mladih ustvarjalcev ter obenem predstaviti moč njihove kreativnosti.

Klasična spletna stran